Upplevelser för alla åldrar

activitiesÄr du sugen på att åka iväg på en liten minisemester? Då kan Uppsala vara platsen för dig! Här kan du uppleva mängder med olika sevärdheter och olika kulturella aktiviteter.

Ett av dessa exempel är den omtalade kyrkan, Uppsala domkyrka, som anses vara Uppsalas eget landmärke. Tornen på kyrkan mäts till hela 188 meter höga och började byggas redan runt 1270-talet. Då kyrkan är byggd i en väldigt mystisk och nästan gotisk stil är det många turister och besökare som inte drar sig från att göra ett besök. Detta har gjort domkyrkan till en av det absolut största sevärdheterna i Uppsala. Get all the latest Cheltenham Free Bets here.

För dig som är intresserad av växter och lantbruk kan Kunskapsträdgården göra sig väldigt gott. Denna trädgård ligger i Ultuna och ägs av Sveriges Lantbruksuniversitet. Trädgården har på senare tid byggts om, men detta har inte pågått tillräckligt länge för att hindra besökare från att strosa runt bland vacker natur och växtlighet. Vill man lära sig mer om att odla och olika typer av växter kan det vara en rolig idé att ta sig ett besök till Matparken på Gottsundagipen. Detta är en grönsakspark där alla som vill får vara med och odla, du får delta i kurser och lära dig mer om hur grönsaker och växter fungerar.

Listan för vad som finns att besöka i Uppsala kan göras milslång. Här hittar du mängder med olika museum eller äldre hus att besöka. För den som vill eller har barn kan 4H gården eller Leo’s Lekand vara ett perfekt avbrott i det lite mer vuxna aktiviteter som gjorts under dagen. Det kan även vara väldigt avslappnande och skönt för alla medlemmar i familjen att spendera en heldag på Fyrishov äventyrsbad. Är du inte den som uppskattar att åka vattenrutschkanor, kanske du är den som älskar att slappna av i en uppvärmd bubbelpool.