Upplev allt Uppsala kan erbjuda

2c_rosendal_uppsalaI Uppsala finns mängder av olika aktiviteter och sevärdheter för dig som letar efter det där lilla extra, men ändå inte har möjlighet eller lust att lämna Sverige.

Här finns fantastiska naturområden och miljöer för dig som bara vill strosa runt och befinna dig i en lugn miljö, medan du samtidigt har möjlighet att besöka olika museer eller äventyrsbad för dig som önskar.

Många är nog medvetna om att Uppsala domkyrka är ett stort utflyktsmål för många. Kyrkan består av flera kungliga gravar som leder tillbaka enda till 1500-talet. Här vilar kungar som Gustav Vasa eller Johan III begravda tillsammans med sina drottningar, även flera stora vetenskapsmän vilar i denna kyrka, vilket en av det mest kända är Carl Von Linné.

I slutet av 1700-talet valde man dock att sluta föra begravningar inuti kyrkan, men trots detta så gjorde man ett undantag när det handlade om Nathan Söderblom, biskop och fredspristagare.

För den som reser med barn och familj kan det dock vara skönt med en paus i det kulturella och historiska för att låta barnen springa av sig. I Uppsala finns nu Leo’s Lekland där du och din familj kan umgås på barnens villkor, busa och äta god mat. Här finner du allt ifrån klätterställningar till trampoliner och bollhav som barnen kan roa sig med, medan du som förälder slappnar av, eller varför inte är med på äventyret?

För dig som är mer intresserad av växter och natur kan en utflykt till den Botaniska trädgården vara det som får just din vistelse i Uppsala att bli den perfekta. Här får du uppleva grönska och vackra växter året runt och du finner allt ifrån kaktusar, kaffeplantor eller Uppsalas alldeles egna regnskog.

Oavsett ålder eller intressen kan Uppsala erbjuda en fantastisk stund för dig och dina nära. Här kan du besök allt från 4H gårdar till Medicinhistoriska museet och förhoppningsvis blir vistelsen oförglömlig.