Topprestauranger i Uppsala

aaltos08-872Uppsala är verkligen en plats för god mat och mysiga restauranger. Här finner du något som passar alla och oavsett om du väljer ett billigare hak, eller en dyrare a la carte restaurang, kan du vanligtvis få mycket bra mat för pengarna.

Här kommer det att listas några av det restauranger som har högst rankning och fått mycket goda recensioner.

En av det första restaurangerna att nämna är Hambergs Fisk. Här kan du beställa en fantastisk lunch med läckerheter från havet och restaurangen ligger belägen på Fyristorg 8. Många menar att lokalerna ibland kan kännas högljudda och slamriga om det är mycket folk, men få personer kallar maten något annat än gudomlig.

För den som är mer inne på att sätta tänderna i en god bit grillat kött kan Dylan’s Grill vara det absolut bästa valet. Grillen har fått goda recensioner för sitt saftiga och möra kött och den goda känslan för service om stället inger. Denna grill är ett guldkorn, men då den ligger en aning avsides är det många som inte hittar hit om dom inte har fått tips eller hört talas om de fantastiska hamburgarna tidigare.

Är du en av dom som söker den där lyxiga känslan a la Gordon Ramsey upplägg? Besök då restaurangen Peppar Peppar, belägen på 3 Suttungs Gränd i Uppsala. Här är en lugn och fridfull miljö med trevlig och professionell personal. Inredningen får dig att känna som att du kliver tillbaka i tiden och många influenser från 80-talet finns fortfarande kvar. På denna restaurang finns något som passar alla i smaken, oavsett barnfamilj eller pardejt.

Här har nu 3 av väldigt många goda restauranger kommit på tal, men det är viktigt att inte luras av att bra restauranger enbart finns på större gator eller mitt i smeten. På smågator och i utkanten kan du finna riktiga guldgruvor när det kommer till en bit mat. Är du på besök i Uppsala så våga fråga människor som bor i staden, istället för att enbart förlita dig på den geografiska känslan.