Nya kommunala alternativ

screen-shot-2015-03-02-at-12-24-03-pmMånga människor åker under kommunala former på väg till arbetet, skola, utbildning eller fritidsaktiviteter. Att få den kommunala trafiken att fungera smärtfritt är ofta ett väldigt stort problem, vilket leder till att många människor blir lidande.

För att förbättra trafiken och underlätta för alla som är beroende av t ex spårvagn eller buss står det nu klart att någon av dessa alternativ kommer att byggas runt Kunskapsspåret mellan Ultuna och Resecentrum i Uppsala.

Den allra första spårvägslinjen invigdes för ca 100 år sedan och lades tyvärr ner under 1953. Förhoppningsvis kommer man att få se nya spårvagnar rulla genom staden inom en snar framtid. Det är politiker som avgör vilket av alternativen som kommer att byggas, men enligt analyser skulle en spårvagn kunna underlätta vid eventuella trafiktoppar. Att just denna sträcka behöver extra mycket uppmärksamhet kan bero på att Kunskapsspåret, som sträckan nu kallas, passerar många universitet. Tusentals arbetsplatser och mängder med nya bostäder som byggts då två nya stadsdelar har tillkommit.

Att bygga en ny kommunalträcka i Kunskapsspåret har pågått en rätt lång tid, men har nu nått en mer aktiv fas som har ledd till att en projektledare har blivit involverad, och även att politikerna har fått ta sig en första titt på projektet. Fler och fler personer blir konstant berörda om de, vid trafiktoppar, kommer sent till sitt arbete, får svårt att hinna till skolor och förskolor för att hämta barnen i tid, eller allt som oftast kommer sent till sina lektioner på universitetet.

Uppsala kallas inte cykelstaden utan anledning. Att majoriteten av människorna i staden väljer att ta sig fram på cykel kan ha att göra med att den kommunala trafiken inte kan erbjuda exakt det som människor har som krav ska fungera. Visst kan det vara en helt fantastisk stund att cykla igenom dom mindre gatorna, men kanske inte i snöstorm efter en lång dag på jobbet.